westham-stokeNovi vikend, novo putovanje u London za Potterse. Nakon poraza od Chelsea prošle subote, ove sedmice Stoke City putuje na Boleyn Ground, gdje će ukrstiti koplja s domaćim West Hamom.

Ekipa Sama Allardycea imala je dobro otvaranje sezone, ali od kada smo zamijenili kalendar i ušli u 2015. godinu West Ham je upisao tek dvije premijerligaške pobjede. U posljednjih deset takmičarskih utakmica savladali su tek Sunderland (1-0), izgubili su šest puta i remizirali u tri dvoboja. S druge strane, nije ni Stokeov učinak pretjerano bolji – tri poraza za redom, od WBA, Crystal Palacea i Chelsea. Jasno, ovo će biti izuzetno važna utakmica za oba tima koja se žele vratiti na pobjednički kolosjek.

“Naravno da svi želimo da završimo ovaj negativan niz i ovo je dobra prilika za to”, kazao je Asmir prije puta za London. “West Ham je odlična ekipa, pokazali su to ove sezone, ali i u prvoj utakmici koju smo igrali u novembru kada su se s 2-0 za nas vratili i uzeli bod”.

Gostovanje na Upton parku za Asmira će biti deseti dvoboj protiv West Hama; dva kojeg će početi od prve minute. Dva je odradio sa Portsmouthom, a u posljednjih sedam sa Stokeom je slavio samo dva puta; od toga jednom je sačuvao svou mrežu netaknutom, i to u avgustu 2013. kada je na istom ovom stadionu završilo 1-0 za goste.