Više od 60 dječaka i djevojčica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine uzrasta od 8 do 16 godina sudjelovali su na prvom golmanskom kampu kojemu je na terenima Trening centra u Butmiru domaćin i organizator bio Asmir Begović.

Kamp je u subotu otvorio britanski ambasador Edward Ferguson, koji je istakao važnost bavljenja sportom za mlade, ali i zahvalio se Asmiru na organizaciji jednog ovakvog događaja. Pored našeg reprezentativnog golmana, koji je prema vlastitim iskustvima napravio program rada, s mladim golmanima i golmanicama radili su i treneri iz partnerske Škole fudbala Valter te FK Sarajevo.

”Oduševljen sam mladim golmanima koji su bili ovdje”, rekao je Asmir nakon posljednjeg treninga održanog u nedjelju 10. juna. ”Znao sam da smo talentovano podneblje, ali neki od ovih polaznika stvarno imaju vrhunski kvalitet koji će se nadam se dodatno razvijati u budućnosti. Prezadovoljan sam način na koji su odgovorili zahtjevima kampa, načinom na koji se radilo i jedva čekam da ponovo napravimo nešto slično”.

Zahvalnost za pomoć u organizaciji ovog kampa ide Britanskoj Ambasadi u Sarajevu, našim prijateljima u Umbro, Diamond Football, Hyundai, Sportlife, AzelFrance, JUB, Leda, K-Uni, City TV, Lorencic i CNC Lab.