Leicester City v Chelsea - EFL Cup Third RoundDrugu utakmicu zaredom Chelsea je već u prvom poluvremenu zaostajao dva gola, ali ovaj put su se Plavi vratili i izborili mjesto u narednom kolu EFL Kupa. Na teškom gostovanju pao je prvak Leicester i to nakon produžetaka, a u 4-2 trijumfu svih 120 minuta odradio je Asmir Begović.

Igra u odbrani koja je dva puta bukvalno omogućila Shinjiju Okazakiju da savlada Begovića i dalje će biti velika briga za Antonija Contea, ali njegova je ekipa pokazala karakter i uspjela se vratiti, u čemu je veliku ulogu imala činjenica da je Gary Cahill smanjio prednost domaćih prije poluvremena.

Na scenu je onda stupio još jedan odbrambeni igrač. Malo ko se kladio da će Cesar Azpilicueta biti među kandidatima za najbolji gol sezone, ali Španac je majstorski pogodio i utakmicu, pokazalo se kasnije, poslao u produžetke. Tamo je Leicester bio s igračem manje, pa je Chelseau bio posao nešto lakši. To ne umanjuje fantastični utisak akcije za prvi gol Fabregasa, koji je do kraja zabio još jedan i postavio konačnih 4-2.

(ChelseaFC.com/ab1.com)