asmirrepka1Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević okupio je svoje izabranike na Ilidži i tako i službeno započeo kampanju u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji. Naša selekcija ciklus će otvoriti 6. septembra, kada u Zenici gostuje reprezentacija Estonije.

U ponedjeljak su Zmajevi odradili i prvi trening, i to u Kampu FK Sarajevo u Butmiru, a većina igrača bila je na raspolaganju selektoru Baždareviću.

“Kao i svima, drago mi je da smo konačno zajedno i da počinju kvalifikacije”, kazao je Asmir Begović. “Naravno da smo svi razočarani činjenicom da smo propustili Evropsko prvenstvo i zato smo sada dodatno motivirani da napravimo bolji rezultat”.

“Međutim, neće biti lako. Vidjeli smo kako je neugodan Kipar, znamo da je Belgija vrhunska ekipa, a isto tako smo svjesni da Grčka ne može odigrati još jedan ciklus loše poput prošlog. Sada smo ipak svi fokusirani na sljedeću utakmicu, na duel sa Estoncima”

“Gledao sam ih protiv Engleske i radi se o čvrstoj, dobro organizovanoj ekipi, koja je u stanju svakome otežati život. Prošle kvalifikacije su nas naučile da ne smijemo podcijenjivati nikoga, da nema ekipa koje je lako pobijediti. Ali opet, sve je do nas, do našeg pristupa, do načina na koji ćemo ući u utakmicu. Dobro se spremamo i vjerujem da ćemo kvalifikacije otvoriti na najbolji mogući način”.