asmir-red-bosnian-shirtProšlo je i previše vremena. Asmir Begović i drugovi željni su reprezentivnog dresa, ovo je prvo okupljanje još od marta, kada je lako pala Andora i odigran remi sa Austrijom u prijateljskoj utakmici.

Ovaj put posao je mnogo teži. U Zenici Bosna i Hercegovina dočekuje Izrael u jednoj od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama. Štaviše, loš start kvalifikacija i poraz od Izraela u novembru ovu su utakmicu, i ne samo nju nego i ostatak ciklusa, pretvorili u biti ili ne biti.

“Jednostavno je, moramo pobijediti”, kaže Asmir, koji se ekipi pridružio nakon još jedne uspješne sezone u Stoke City. “Izrael je bio mnogo bolji u prvoj utakmici, ali mislim da je naša loša predstava odvukla utakmicu u tom smjeru. Svi se dobro sjećamo tog poraza, našeg najvećeg od Lisabona, i želimo pokazati da je to samo bio loš dan”.

“Ne podcjenjujemo protivnika; znamo dobro koliko su opasni i dobri. Ali, ja čvrsto vjerujem da smo bolja ekipa i da ćemo uz pravi pristup slaviti u ovoj utakmici. Kao što sam rekao, moramo pobijediti”.