Iako im gotovo niko nije davao prevelike šanse prije nego li se njihov autobus zaputio za London, Trešnjice se iz glavnog engleskog grada vraćaju nasmiješeni i s tri boda u džepu. Bournemouth je u sjajnom izdanju savladao Chelsea i to s uvjerljivih 3-0, potvrdivši tako dobru formu i nastavivši seriju bez poraza.

Ovaj rezultat znači i to da je Eddie Howe svoju ekipu predvodio u trijumfima nad aktuelnim prvacima Engleske u tri posljednje sezone, a pobjeda nad Chelseaom stigla je na gotovo rutinski način.

Domaći su dakako imali više loptu u posjedu, dominirali sredinom terena, međutim ne u tolikoj mjeri da bi Asmir Begović i njegov gol bili pod stalnom prijetnjom. Gosti su održavali ravnotežu, držali pritisak Chelsea pod kontrolom i nisu dozvolili domaćinima da se razmašu. Štaviše, nakon što su apsorbirali početne napade polako su počeli koristiti frustraciju Chelsea i pretvarati je u svoju prednost.

Nakon 51 minute igre na semaforu je tako stajalo 0-1. Calum Wilson je ukrao jednu loptu u polovini Chelsea, povukao kontru, odigrao dupli pas sa Jordanom Ibeom i onda rutinski završio iza nemoćnog Courtoisa.

Nemoćni Courtois je fraza koju su svi morali upotrijebiti i trinaest minuta kasnije. Ovaj put je Wilson bio u ulozi dodavača u kombinaciji sa Stanislasom, koji je Belgijancu loptu provukao kroz noge i poslao je u mrežu za veliko slavlje putujuće karavane s juga. Slavlje koje je svoj vrhunac doživjelo manje od 180 sekundi kasnije, kada je u petercu Nathan Ake jedan udarac s vrha šesnaesterca skrenuo i natjerao bivše suigrače na centar i treći put.

Asmir je tako još jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom i to ovaj put protiv ekipe s kojom je lani slavio titulu prvaka Engleske. Narednog vikenda Bournemouth na svom terenu dočekuje još jednog velikog Asmirovog poznanika, ekipu Stoke Citya.