poster_final_ver2Fondacija Asmir Begović biće domaćin Večeri s golmanima, donatorske večeri na kojoj će pored Asmira Begovića sudjelovati i Petr Cech i David James, a sve kako bi se nastavilo sa skupljanjem sredstava za buduće projekte.

Donatorsko večer biće održano u Drake Suite na stadionu Stamford Bridge 27. oktobra s početkom u 19:30, a tri golmana koja su kombinovano upisali 228 nastupa za reprezentaciju i u Premier league imali 402 utakmice bez primljenog gola odgovarati će na pitanja o svojoj karijeri i dostignućima.

Fondacija je osnovana 2013. godine kako bi pomogla izgradnju i renoviranje sportskih terena u Bosni i Hercegovini i Engleskoj, te podstaknula djecu da se bave sportom. U posljednje vrijeme realizovana je izgradnja igrališta za škole sa posebnim potrebama u Sarajevu i Tuzli, kao i donacija od 10.000 funti za obnovu bazena u Mary Hare školi za gluhu djecu u Berkshireu, Engleska.

Ulaznice se mogu nabaviti preko events@asmirbegovicfoundation.com po cijeni od 50 funti, odnosno 200 funti za VIP pakete koji uključuju druženje sa Asmirom, Petrom i Davidom prije manifestacije.