begovic-transferČast nam je i zadovoljstvo potvrditi da je Asmir Begović kompletirao transfer iz Stoke Citya u Chelsea. Asmir je potpisao četverogodišnji ugovor sa prvakom Engleske i pridružiće se Mourinhovom timu već danas te će sa ostatkom ekipe putovati u Kanadu.

“Veoma sam sretan što sam dobio priiliku pridružiti se klubu kakav je Chelsea”, kazao je Asmir, koji je već prošao ljekarske testove i službeno postao novi Blues. “Nakon što sam dugo razgovarao s menadžerom, osjećam da je ovo mjesto na kojemu se mogu dodatno razvijati i biti važan dio tima. Radujem se srijedi i početku priprema za novu sezonu”.

Nakon pet godina na Britanniji jasno da je odlazak iz Stokea emotivan dan za bosanskohercegovačkog reprezentativca.

“Želim se prije svega zahvaliti svima u Stoke Cityu, predsjedniku i čitavog familiji Coates, Marku Hughesu i Tonyu Pulisu, treneru golmana Andyu Quyu, svim mojim saigračima i posebno navijačima koji su čitavo ovo vrijeme činili da se moja familija i ja osjećamo dobrodošli u Stokeu”, rekao je Asmir.

“Zaista sam uživao u vremenu provedenom u Stokeu, ali mislim da je bilo pravo vrijeme da prihvatim priliku ne samo da se dodatno razvijam kao igrač, nego i neke nove izazove u karijeri. Veoma sam ponosan na ono što je ovaj sjajan tim zajedno napravio u Stokeu. Želim im sve najbolje u sezoni koja dolazi”.